UPS klunzige levering: 2

Door mmjjb op dinsdag 20 september 2011 18:41 - Reacties (7)
Categorie: Algemeen, Views: 6.702

Allereerst wil ik iedereen die gereageerd heeft op deel 1 bedanken. :)

Ben zelf tamelijk nieuw met t.net blogs en had niet verwacht zo veel reacties te krijgen, iedereen die gereageerd heeft nogmaals dank.
Op deze manier heb ik op een mooie manier d'r mee kennis kunnen maken.
------------

Gister nog volledig in de mor vanwege de onozele ups bezorger, maar vandaag ben ik stukken opgeschoten.

Na om 6 uur s'avonds de telefoon lijn van een afwezige Dell en UPS te hebben gebombardeerd, heb ik vanochtend om 3 over 8 UPS gebeld.
Ik kreeg een uiterst vriendelijke dame aan de lijn, die nadat ik haar van alle informatie had voorzien aangaf dat ze niks voor me kon betekenen, de verzender moest worden gecontacteerd en deze kon dan een "Onderzoeks procedure" starten.

Na de termen: Onderzoek en Procedure gehoord te hebben, kwam het idee dat het nog wel 3 week kon duren aardig snel in me op. :|

Die middag maar even Dell gebeld, waarna hun keuze menu, geen van alle opties in de buurt kwamen met de gewenste afdeling. Uiteindelijk maar eentje gekozen, waarna de telefoon aardig snel werd doorverbonden met een medewerker.
Na deze van alle informatie te hebben voorzien en daarbij een toelichting van het UPS gesprek te hebben gegeven, ging deze dame voor mij even deze "Onderzoeks Procedure" starten.
Opnieuw vreesde ik het ergste, mischien duur het ook wel 4 week?
Na 10 minuten van de wachtmuziek te hebben genoten, kreeg ik te horen dat de procedure was gestart, ze had een mail naar ups gestuurd en nog een paar dingen.. maar het was gestart.

Net thuisgekomen en net bezig met een klacht aan schrijven op de UPS website, hoor ik een bestelbusje.. Niet met UPS opdruk weliswaar, maar van een of andere koeriersdienst. Na deze persoon binnen te hebben gelaten, bleek dat hij een heel mooi pakket bij zich had.. En de Laptop is geariveerd :)

Mooi dat Dell en UPS de procedure die zoals de naam deed vermoeden weken ging duren, nog de zelfde dag hebben afgehandeld.

Uiteindelijk maar 1 dag later de laptop binnen, en de verwachte levertijd was a.s donderdag.. allemaal nog mooi op tijd en door bijde partij'en goed afgehandeld. ;)

add: Hierdoor ook direct een mooie tweakblog evaring gekregen, zo blijkt wel weer.. elk nadeel heeft z'n voordeel :)

Volgende: Ja hoor, daar is ie weer.. Malware. 11-'11 Ja hoor, daar is ie weer.. Malware.
Volgende: UPS klunzige levering 09-'11 UPS klunzige levering

Reacties


Door Tweakers user slabetje, dinsdag 20 september 2011 19:21

Eind goed Al goed!

[Reactie gewijzigd op dinsdag 20 september 2011 19:21]


Door Tweakers user Evil Genius, dinsdag 20 september 2011 21:28

Eerst denken, dan pas gaan schreeuwen? Misschien heb je er wat aan in de toekomst.

Door Tweakers user Blokker_1999, dinsdag 20 september 2011 21:54

Dan vraag ik me alleen nog af,wat doen ze met het verkeerd geleverde exemplaar? terug ophalen?

Door Tweakers user mmjjb, dinsdag 20 september 2011 22:01

@evil genius, een blog is niet direct schreeuwen.. ze hebben inderdaad een hoop fout gedaan (zoals leesbaar in deel 1) dus ze mochten het ook wel weer op deze manier goed afhandelen.. dat het tergelijk een voordeel heeft gebracht door een beetje bekend te raken met t.net blogs is een bijzaak bij het onderwerp.. ;)

@blokker, Ze hebben het weer bij die lui opgehaald, gelukkig was de zegel niet verbroken.. desondanks vroeg de bezorger alles eerst er uit te halen en te controleren op beschadigingen, gezien het feit dat hij ergens anders was afgeleverd... gelukkig was alles goed, :)

uiteraard wel een klacht ingedient verder, deze keer ging het goed.. maar dat is geen garantie voor de volgende keer dat zoiets gebeurd

[Reactie gewijzigd op dinsdag 20 september 2011 22:03]


Door Tweakers user Dennisch, dinsdag 20 september 2011 23:25

Nu hebben Dell en UPS wel fouten gemaakt, maar meestal is er wel een oplossing te regelen met de leverancier/transporteur zelf (zo ook in dit geval).

Het is meestal wel even eng omdat jij je geld al hebt uitgegeven en het even lijkt dat jij niets ontvangt. Dat is iets waar je boos/gefrustreerd van kan raken, maar 9 van de 10 keer is dat niet nodig.

Ik probeer altijd van te voren de leverings-overeenkomst te lezen (zodat ik weet wat mijn rechten zijn), mocht het fout gaan. Daarnaast neem ik altijd, voordat ik iets aanschaf, een aantal shop-reviews door om de ervaringen van andere kopers te vernemen. Meestal kun je dan al bepalen of de winkel en transporteur goed (samen)werken en netjes kunnen leveren.

Door Tweakers user LemonC200, dinsdag 20 september 2011 23:31

[url url="http://mmjjb.tweakblogs.net/blog/7090/ups-klunzige-levering-2.html#r_95750" external=0] Daarnaast neem ik altijd, voordat ik iets aanschaf, een aantal shop-reviews door om de ervaringen van andere kopers te vernemen. Meestal kun je dan al bepalen of de winkel en transporteur goed (samen)werken en netjes kunnen leveren.
Dat doet iedereen waarschijnlijk maar als je bij dell.nl bestelt waar je ook als enige alle dell modellen kunt bestellen. Verwacht je natuurlijk dat het gewoon goed zit.

Door Tweakers user xost, vrijdag 23 september 2011 23:06

Bij ons worden aangetekende UPS pakketjes al maanden door de bezorger ondertekend en gewoon ergens neergelegd :/

Reageren is niet meer mogelijk